itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Eurozonist Milanović

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Smanjenje rejtinga za njega je bilo očekivano. Na to je, kaže Lovrinčević, upućivalo niz razloga: od Vladina rušenja Zakona o fiskalnoj odgovornosti, do čega je došlo kada su prorčaunom za sljedeću godinu povećani i rashodi i deficit, preko rasta porezne presije, koja guši gospodarstvo, i produbljenja gospodarskog ponora, pa do uhljebljivanja kadrova po javnim poduzećima.

Niti jedna ozbiljna reforma nije započeta, a sve je izraženija i nekompetenost Vlade. Posljedice ove odluke S&P-a bit će katastrofalne za Hrvatsku - poručuje Lovrinčević.

Kakve će posljedice rušenja rejtinga biti za Hrvatsku u ovom se trenutku nitko ne usudi prognozirati. Ono što je sigurno, to je da će se država sada zaduživati nešto skuplje nego do sada.


Investitori nas već zaobilaze u širokom luku.

Milanović:
Kada bismo slušali bonitetne agencije, koje su engleske i američke, a ne iz eurozone, a koje imaju utjecaja i na najveće države, onda bismo bez pretjerivanja otpustili jedno 30 tisuća ljudi, smanjili mirovine i plaće, ne božićnice i regrese, nego plaće, onda bi za to rekli bravo. A ako to ne bi rezultiralo rastom, a vjerojatno ne bi, onda bi nam srušili rejting deset puta.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link|

0 comments: