itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sanader je transformirao Hrvatsku u državu mafije

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"Hrvatski premijer Ivo Sanader govori kako će uvesti svoju zemlju u Europsku uniju do 2011. godine. Umjesto toga, transformirao je Hrvatsku u državu mafije" samo je dio opservacija u najnovijoj kolumni Washington Timesa iz pera novinara i kolumniste Jeffry Kuhnera koji je hrvatsku državu nazvao "najvećim razočaranjem Balkana".

Kuhner se jednostavno obrušio na Sanadera koji je direktni krivac za "masovnu političku korupciju", koja je postala najveći problem koji bi mogao zaustaviti proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. Štoviše, Washington Times "sprda" se s vladom Ive Sanadera pa kažu kako "nekompetencija Vlade prijeti potpunim ekonomskim kolapsom zemlje".

"Od dolaska na vlast 2003. godine Sanader i njegov vladajući HDZ predvode puzajuću autoritarnu kleptokraciju", stoji u tekstu Washington Timesa koji je osim Sanadera žestoko optužio i njegovu stranku HDZ tvrdeći kako je mito i stjecanje neobjašnjivih bogatstava od strane članova vladajuće stranke postala sveprisutna pojava u Hrvatskoj.

"Sanader ima vilu u elitnom dijelu Zagreba, vrijednu 10 milijuna eura, kao i spornu i neprijavljenu zbirku satova vrijednu 150 tisuća eura", spominje WT dodajući kako bi se Blagojevich svakako mogao posramiti. Također, Kuhner u jednom dijelu teksta kaže za Sanadera kako je riječ o "nepopravljivom lažljivcu".

"Pod Sanaderom novinari su ubijani i fizički napadani", tvrdi Washington Times dodajući kako se Sanader obrušio i na nezavisne medije. Režim Ive Sanadera kontrolira državnu televiziju i radio, vrši pritisak na disidente, a posebno na one koji istražuju korupciju na najvišim razinama u HDZ-u, može se pročitati u WT-u.

"Kriminalni Sanaderov režim mrlja je na hrvatskoj naciji. Hrvatski se građani moraju pitati žele li nešto bolje“ stoji u zaključku komentara u Washington Timesa.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

Link

Link

0 comments: