itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Pleso će preuzeti bečka zračna luka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Partnere za gradnju Zračne luke Zagreb IGH traži u Europi, a najveće zanimanje za projekt pokazala je bečka zračna luka. Doznali smo to danas iz vrha najvećeg regionalnog instituta građevinarstva. Bečka zračna luka zainteresirana je za suvlasništvo u zagrebačkoj po modelu koji su već primijenili na Malti. Zračna luka Beč na Malti ima 40 posto vlasničkog udjela u njihovoj zračnoj luci. Sličan model mogli bismo primijeniti i u Zagrebu, a omjer vlasništva trebamo dogovoriti s gradonačelnikom i premijerom – najavio je visokopozicionirani izvor iz IGH.

Podsjetimo, IGH je pobjednik natječaja za gradnju nove Zagrebačke zračne luke, ali zbog veličine projekta mora tražiti partnere za njegovu gradnju. IGH, na čijem je čelu Jure Radić, spreman je odgovoriti i na otežane uvjete kreditiranja u Hrvatskoj.

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Na račun građana

Link

0 comments: