itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Voditelji kampa izvrijeđali izbjeglice

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Baka Mara Bučić (77), čija je izjava kako već dva dana ništa nije jela uzbunila Hrvatsku, prva je došla do kombija. Nju, djecu, starce iz BiH i s Kosova privukao je miris toplog kruha, a još više su ih obradovali petrinjski humanitarci. Medijskom brigom za sudbinu zaboravljenih izbjeglica nisu bili zadovoljni jedino Josip Tomašev, voditelj izbjegličkog kampa, i Željko Softić, čelnik petrinjskog Regionalnog ureda za prognanike.

Optužili su novinarku EPEHA-e da preuveličava probleme i da se uključila u predizbornu kampanju. Nije istina da ljudi u naselju gladuju. Mogli su birati, ili uzeti 550 kuna mjesečno ili hranu u vrijednosti 25 kuna dnevno - kazao je Tomašev, dok je Softić prigovorio izbjeglicama da žive bolje nego socijalni slučajevi u Hrvatskoj izvan kampa.

Njihovi prigovori zasmetali su izbjeglicama koji su naglašavali kako imaju pravo reći da im je 550 kuna mjesečno malo za život, da im je hladno, da su zaboravljeni, da nemaju posla i da im je živjeti jako teško. Najviše se o izbjeglicama skrbi udruga “Novi svijet”, čija članica Svjetlana Grubješić tvrdi kako su posljednjih 14 mjeseci njihovi članovi često u izbjegličkom naselju.

Status: Banana republika
Lokacija: Petrinja
Opseg: Dostojanstvo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: