itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Za dva javna WC-a "pljunuo" 1,55 milijuna kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Za ugradnju dva montažna WC-a na okretištima autobusa i tramvaja Dubrava i Dubec, Grad Zagreb prošle godine platio je 1,55 milijuna kuna, odnosno 210 tisuća eura. Svaki od dva montažna WC-a velik je devet kvadrata pa proizlazi da je Grad Zagreb za jedan kvadrat montažnog WC-a, uključujući i gradnju infrastrukturalnih priključaka, platio 11,6 tisuća eura.

To nisu bilo kakvi WC-i, a osim toga tu se radilo i uređenje okoliša i svega", objasnio je za list Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo, dodavši kako su to "moderni zahodi koji se čak sami čiste i imaju niz drugih dodataka, a prilagođeni su i za invalidne osobe".

Sve do sada, kada je na površinu isplivala priča o montažnim objektima koji koštaju kao dvosobni stanovi, smatralo se kako je najskuplja investicija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ovog tipa bila ona u kućice ZET-a na okretištu Črnomerec. Radilo se, podsjetimo, o stakleno-aluminijskim objektima za odmor radnika te tvrtke, a za četvorni metar tih kućica plaćeno je više od pet tisuća eura.

Status: Na račun građana
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: