itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bebićev stan otplaćuje građevinska tvrtka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Luksuzni novi stan predsjednika Sabora Luke Bebića u elitnoj zagrebačkoj ulici Ružičnjak otplaćuje tvrtka Obšivač koja je posljednjih godina dobila mnoge poslove koji se financiraju iz proračuna.
Bebić je rekao kako Obšivač, tvrtka iz njegovog rodnog Metkovića, njegov novi stan otplaćuje temeljem Ugovora o cesiji sklopljenog 29. siječnja. Zoran Obšivač dobar je poznanik Luke Bebića i član HDZ-a, a njegova tvrtka u posljednjih je nekoliko godina, samostalno ili kao podizvođač, dobila brojne poslove na jugu Hrvatske koje financiraju država i županija, kao što su radovi na brzoj cesti Ploče 1-Luka Ploče koja spaja autocestu s pločanskom lukom i radovi na pristupinim cestama Pelješkom mostu s pelješke strane.
Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo nekoliko je puta povezivao Bebića s tvrtkom Obšivač tvrdeći da je ona miljenica predsjednika Sabora te kako zbog toga dobro prolazi u sklapanju poslova s državom.
Način kojim je Luka Bebić došao do stana u Petrinjskoj također je vrlo zanimljiv. Prvo je 1994. godine stan od 76 četvornih metara u Metkoviću uz doplatu od 15 tisuća maraka zamijenio za MORH-ov stan od 93 kvadrata u zagrebačkom Borovju. Taj stan je godinu dana kasnije zamijenio za Vladin stan u Petrinjskoj ulici.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Zagreb
Opseg: Vjerojatna korupcija
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: