itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Optužnica protiv petorice političara

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Petorka lokalnih političara isplaćivala si je naknade na koje nije imala pravo i tako pokupila 330.000 kuna. ŠIBENIK - Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnice protiv petorice lokalnih političara zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno zato što su nekoliko godina sebi isplaćivali naknade koje im nisu pripadale jer su primali plaće gradonačelnika, župana i dožupana i time protupravno pribavili imovinsku korist od 331.829,32 kuna.

Kako je otprije poznato, riječ je o Nediljku Dujiću, gradonačelniku Skradina, nekadašnjim šibensko-kninskim županima Duji Stančiću i Gordanu Baraki te nekadašnjim dožupanima Mihi Mioču i Josipu Odaku, koji su u to vrijeme bili članovi HDZ-a.

Dujić je od 24. listopada 2003. do 1. prosinca 2005. primao plaću kao gradonačelnik Skradina i naknadu za članstvo u dvama poduzećima, protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Stančića, Baraku, Mioča i Odaka se tereti da su se od rujna 2001.do veljače 2005. u Šibeniku, dok su obnašali dužnosti župana i zamjenika župana, dogovorili i naredili da im se isplate naknade za rad u županijskom poglavarstvu. Tako su nezakonito pribavili 184.748,71 kunu.

Status: Ukradeno
Lokacija: Šibenik
Opseg: Stotine tisuća
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Podignuta optužnica

Link

0 comments: