itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ni jedan Slovenac nije za EU

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ruža Tomašić, neslužbeno najveći euroskeptik u Saboru, izjavila je kako će glasovati protiv EU. “U moju Korčulu dolazi dosta Slovenaca. Ako je u Europskoj uniji tako dobro, zašto nisam srela jednog Slovenca koji bi mi rekao da trebamo ići u EU? Svi kažu da nakon ulaska u EU žive lošije! I neki europski političari također upozoravaju da ne žurimo sada, kad EU ima toliko problema. Samo što kod nas nema javne rasprave, pa se ne govori o problemima, već imamo priglupe reklame koje podcjenjuju građane”, kaže Tomašić.

Milanovićeva vlada žuri jer si ne smije dopustiti neuspjeh na referendumu.
- Referendum je njihov prvi veliki ispit i jednostavno ne smiju ni pomisliti što bi bilo kad bi građani glasovali protiv. Zato imamo ovako dogmatsku, propagandističku i indoktrinirajuću kampanju - upozorava Milardović.

Približavanjem referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju euroskeptične skupine postaju sve glasnije, ali se njihovi istupi svode tek na dekoraciju nečega što podsjeća na javnu raspravu. Kako ni jedna stranka takvog profila nije prešla izborni prag, euroskepticizam je gotovo izbrisan s domaće političke scene, a Hrvatska se našla u neobičnoj situaciji da građani imaju podijeljeno mišljenje o EU, dok njihovi predstavnici u parlamentu oko toga - ne dvoje.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HDZ/SDP/HNS/IDS/HSS
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: