itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ivan Jakovčić - nesrazmjer imovine i zarade

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prošlotjedna izjava šefice Porezne uprave Nade Čalović Smiljanec "kad porezna uprava primijeti nesrazmjer imovine i zarade, dužna je postupati i to prema svim građanima jednako" ponukala je civilnog aktivista i nezavisnog kandidata za Europarlament Brunu Langera da ministru financija Slavku Liniću uputi otvoreno pismo.

"Sukladno citiranom stavu šefice Porezne uprave neobično je da Porezna uprava još uvijek nije primijetila slučaj istarskog župana Ivana Jakovčića. Naime, iz javno dostupnih podataka utvrđen je ogroman nesrazmjer imovine i prihoda aktualnog istarskog župana koji je u dvadesetak godina rada od dužnosničke plaće zaradio oko tri milijuna kuna dok je samo u nekretnine u gradu Poreču i selu Sv. Juraj, koje je njegovo privatno vlasništvo, uloženo minimalno osam milijuna kuna.

Također iz javno dostupnih podataka vidljivo je da županov osobni dohodak iznosi najviše 16.000 kuna mjesečno, s kojim ne može zadovoljiti ni trećinu svojih aktualnih mjesečnih obveza prema kreditnim zaduženjima. Unatoč višestrukom nesrazmjeru plaće i kreditnih obveza on ipak uredno servisira svoje kredite, što nameće pitanje s kojim ekstra novcem to uspijeva! Poštovani gospodine ministre, želim vjerovati da ćete proklamiranu jednakost svih građana Hrvatske u postupku utvrđivanja nesrazmjera imovine i zarade istražiti i u ovome primjeru, bez obzira što je riječ o osobi koja je vodeći dužnosnik u izvršnoj vlasti Istarske županije i predsjednik IDS-a, jedne od stranaka vladajuće koalicije!", piše u pismu B. Langera.

====

G. Langer se obratio linicu vezano za jakovcica a, šta je sa drugim politicarima?...oni su izgleda ostali odani stranci pa se o njima nema potrebe pisati?

==

Svih ovih 20 godina je tako jer nitko od valada nije imao m**a da pokrene stvar.I maloj djeci su bile jasne stvari da se pojavljuju razni tipovi koji odjednom imaju novaca i predstavljaju se kao neki novi poduzetnici.Nikad nitko nije provjeravao odakle svim tim ljudima toliko novaca da mogu pokretatui biznise,da mogu kupovati hotele, poduzeca.

==

Očiti dokaz kako vlast funkcionira, dok je bio uz njih nikad bolji, kada se odmaknuo od vlasti eto ga postaje ono što u stvari i jeste lopov što čekate sa čačićem on vam je lopov puno večeg kalibra od Jakovčića.

==

Ivan Jakovčić je uspješan poduzetnik. Učio je od najboljih - Sanadera, Pašalića, Čačića. Kao i Sanader, imao je uspješan biznis u Austriji prije nego se odlučio angažirati u politici jer je znao da će Istrijanima trebati mudro političko vodstvo. Doduše, oni koji su ga znali u to doba kažu da je bio niškoristi, ali to je sve zavist i zloba.

==

IDS je već 20 godina na vlasti u Istri. Još malo pa budu prestigli i nikad prežaljene komuniste - nakon toliko godina na vlasti i Gandi bi postao bahat. Dragi moji istrijani nitko ne bi smio toliko dugo biti na vlasti - moć udara u glavu, jako.

==

Ma čemu se ovaj legendarni lik čudi ? ... Selektivnom pristupu crvene peronospore bilo čemu čime drmaju? Pa sa Linićem je u Dubaiu dočekivao Novu Godinu razbojnik dužan građanima 7 milijuna kuna. Te kune od razbojnika Linić je trebao naplatiti u korist građana a da li je ili po nekom od njegovih smeće zakona prolongirao na 600 rata sa počekom od 15 godina? Kao i onom još većem razbojniku Nini Paviću ... strava ...

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Pula
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP/IDS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: