itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Premijer bi morao odgovoriti na pitanja

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Potvrđena je optužnica protiv bivšeg šefa Hrvatske poštanske banke Josipa Protege i desetorice suoptuženih u slučaju Bankomat.

Optužno vijeće suca Ivana Turudića potvrdilo je optužnicu koju je dosad dva put vraćao USKOK-u na doradu, a kojom se terete da su visokorizičnim kreditima oštetili HPB za najmanje 255 milijuna kuna i podijelili još 20-ak milijuna menadžerskih bonusa. Datum početka suđenja Protegi i bivšim šefovima banke Ivanu Sladonji i Marijanu Kiriniću, te osmorici klijenata odredit će se na pripremnom ročištu. Odvjetnik jednog od optuženih Mate Matić je optimist.

"U postupku koji nam sad slijedi pred raspravnim vijećem gdje smo apsolutno ravnopravna stranka u postupku, imamo prostora da već u samom početku srušimo temelje ovakve optužnice jer definitivno vještačenje na način na koji je ovdje provedeno neće moći ući u sferu nekakvih dokaza kojima bi se gradila bilo kakva valjana sudska odluka", rekao je Matić.

==

Koliko je vremena prošlo od kada se je prvi puta počelo spominjati ime ove njuške iz afere Bankomat a tek sada ponovno o početku kraja, kao da netko namjerno odugovlači okončanje.

==

Preveliki su razmjeri pljačke kojima je zadnjih godina bila izložena ova jadna zemlja, da se Milanović ne bi morao izjasniti o poslovnoj povezanosti vlastitog brata sa suprugom do grla kompromitiranog HDZ-ovog direktora – kategorički tvrdi mr. sc. Sonja Vlahek, bivša šefica Službe za odnose s javnošću Hrvatske pošte, koja je za mandata Roberta Jukića na svom radnom mjestu proživljavala pravi pakao te se uslijed svega razboljela, da bi potom zbog mobbinga i diskriminacije tužila Roberta Jukića i Hrvatsku poštu.

==

S tim parama je kupljen i uništen Trast, firma koja je poslovala od 1947 godine dok ju Miljan Begović i Tomislav Bota (Protegin kum) nisu uništili! Njih dvojica trebaju kazneno odgovarati jer nije samo Protega kriv! Za 20mil eura za koliko je prodan Trast što je smiješna cijena s obzirom na nekretnine u Splitu i po Hrvatskoj trebali su uzeti pare ali su bili dovoljno glupi da glume neke gazde i biznismene i sad ni to nece dobiti! Dok se gospoda skijaju po Aspenu firma je propala za što dio krivice snose i glave iz Splita koje su taj biznis i dogovorili. Inače Globcargo je firma iz Beča s kojom su švercali kavu i ostalo u Hrvatsku uz blagoslov Mladena Barišića i carinske uprave! Volio bih da se index malo i sa tim pozabavi jer to je većina tog novca! Dioničko društvo koje nema dionice i slične prevare!
borg/dynamo-extraction/releng/releases.borg

==

Podsjetimo ovdje da je Milanovićeva kadrovska križaljka u Hrvatskoj pošti na Facebooku prije tri mjeseca izazvala pravu poplavu gnjeva i buru negodovanja, pri čemu je premijer Milanović bio najčešće prozivana osoba. Denis Latin, jedan od rijetkih novinara koji je u svojim emisijama progovarao o kriminalu u Hrvatskoj pošti i koji je dobro upoznat sa stanjem u toj javnoj tvrtci, na svojem je 'zidu' tada napisao kako je Slavko Linić, prema njegovim informacijama, tražio korjenite promjene u Upravi Pošte, ali se Milanović odlučio za kombinaciju rotacije starih HDZ-ovih kadrova, te uhljebljavanje SDP-ovca Željka Žarka, što su i Latin i stotine s kojima se dopisuje tada žestoko osudili.Lako je moguće da danas naslućujemo zašto je tada tako postupio.

==

Pitam se zbog čega istraga protiv Jukića stoji? Hoće li sve biti zataškano, jer je ova vlast ista kao i prethodna? Premijer bi na ova vrlo ozbiljna pitanja morao hitno odgovoriti – zaključuje mr. Sonja Vlahek.
Slično ogorčenje čuli smo i od magistrice Claudije Čović, ovlaštene revizorice i bivše voditeljice Službe za platni promet Hrvatske pošte, kojoj je bivši direktor Hrvatske pošte Robert Jukić prije nekoliko godina dao nezakoniti otkaz, samo zato što je Nadzorni odbor Hrvatske pošte upozoravala na falsificiranje poslovnih rezultata.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link|

0 comments: