itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: U Istru dovodim Las Vegas brend

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zoran Savičić, vlasnik ciparske tvrtke Ocellus, čija se podružnica nalazi u Umagu, istarskim je medijima za oko zapeo prije godinu dana, kada je njegova firma potpisala povjerljiv ugovor s Općinom Barban o pronalaženju inozemnog investitora za projekte na zemljištu iznad uvale Blaz. Odmah se postavilo pitanje zbog čega je baš Savičić, državljanin SAD-a i BiH s adresom u Las Vegasu i trajnim boravištem u Bujama, dobio ekskluzivno pravo za Općinu ugovarati vrijedne poslove. Premda nerado pristaje na istupe u medijima zbog, kako kaže, lažnih optužbi da se bavi fantomskim projektima, Savičić je za naš list pristao govoriti o svojim planovima i poslovima u Istri.

Zašto je ugovor s Općinom Barban strogo povjerljiv? Radi se o projektu koji bi se trebao realizirati na površini od četiri hektara na zemljištu u državnom vlasništvu.

- Svugdje u svijetu se prilikom ugovaranja važnih projekata sklapa takozvani ugovor o nezaobilaženju i čuvanju poslovnih informacija, a takav smo ugovor sklopili i s Barbanom...

Koja je Vaša obveza prema ugovoru, kakve projekte planirate u Istri?

- Iako lokacije još nisu definirane, želja mi je na području uvale Blaz sagraditi kliničko-bolnički centar. Intenzivno radim na dovođenju brenda Las Vegas u Istru, a radi se o investiciji vrijednoj milijardu i pol dolara. Snimam nekoliko lokacija, a među njima najinteresantnije su svakako uvala Blaz, područje bivše cementare u Umagu, zemljište u Barbarigi pored lokacije koju je nedavno kupio Danko Končar. Sve u svemu, zasad je atraktivno četiri do pet lokacija. O ovoj sam ideji razgovarao i sa županom Ivanom Jakovčićem, koji je to podržao.

A što je s prostornim planovima? A što je s mišljenjem javnosti? Mnogi neće biti oduševljeni neonskim blještavilom Las Vegasa?

- Koliko mi je poznato, zasad bi mogla biti spremna lokacija na području bivše cementare u Umagu. Činjenica je da su američki investitori danas zbog aktualne situacije u Hrvatskoj malo suzdržani, ali to će sigurno brzo krenuti. Surađujem i s ruskim partnerima i kompanijama koje su također zainteresirane za investiranje na istarskom području. Neki dan sam ruske partnere vodio po Istri, a oni imaju i interes ulagati u energetski sustav Hrvatske. Riječ je o kompanijama OGK 3, Hidrostroj i Rushidro.

Koliko ste dosad investirali u Istri i koliko planirate?

- Zasad sam investirao više od 10 milijuna kuna. Vlasnik sam maslinika na području Umaga veličine tri tisuće kvadratnih metara, kupio sam i 2,5 hektara zemljišta u Manjadvorcima, kao i 11,5 hektara poljoprivrednog zemljišta u Markovcu između Buja i Umaga. Za to su me zemljište bespotrebno prozivali, no ja sam se uredno javio na oglas i transparentno kupio zemljište po tržišnoj cijeni. Prozivalo me se da sam kupio zemlju, a da je pravo prvokupa trebalo ponuditi nekom drugom. Pa što ja znam za te peripetije - čovjek je zemlju stavio u oglas, ja sam se javio i kupio.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Pula
Opseg: Pljačka u pripremi
Podobnost: IDS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

1 comments:

Anonimno kaže...

Zdravo,

Ovdje smo još jednom kupiti bubreg za naše pacijente i oni su se složili platiti dobru svotu novca svima koji žele donirati bubreg kako bi ih spasili, pa ako ste zainteresirani da budete donator ili želite spasiti život, molimo Vas da nam pišete na e-mail ispod.

Ovo je prilika za vas da budete bogati u redu, jamčimo vam i jamčimo vam 100% sigurne transakcije s nama, sve će se izvršiti prema zakonu koji donosi donatore bubrega.
Zato više nemojte gubiti vrijeme, molimo Vas da nas napišete na irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua specijalistička bolnica.