itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kosor uvrijeđena

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zoran Šprajc, izvršni urednik i voditelj središnjeg Dnevnika HTV-a, mogao bi biti sljedeća žrtva metle na Prisavlju koja miče gotovo sve nepodobne novinare. Naime, prvo je krenulo s emisijom Poslovni klub Đure Tomljenovića koja je ukinuta i zamijenjena umotvorinom Tončice Čeljuske. Nakon toga ukinuta je Latinica i to nakon 17 godina emitiranja, jer joj je "istekao rok trajanja", a sada se vrši pritisak na Šprajca da odustane od urednikovanja središnjeg Dnevnika.

Šprajc je očigledna sljedeća meta vladajućih što je postalo vrlo jasno nakon reagiranja Vlade o neprimjerenom prilogu Dnevnika o projektu "Otvorena vrata" kada je šefica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor tražila da se Šprajca - kazni.

Prema neslužbenim informacijama s Prisavlja, sve je puklo kada je navodno siva eminencija HTV-a Hloverka Novak Srzić odlučila napokon provesti u djelo svoju davnu nakanu te svog pulena Mislava Togonala instalirati kao jednog od urednika središnjeg Dnevnika. Akciji ubacivanja Togonala u Dnevnik prethodilo je navodno uvjeravanje novog voditelja Gordana Brozovića koji je tek prije tjedan dana počeo uređivati središnji Dnevnik da se razboli kako bi ga zamjenio Togonal.

Navodno je ta ideja došla od vrha Vlade koji su nezadovoljni kako HTV prati aktivnosti HDZ-a i korake premijerke Kosor. No, pokušaj ubacivanje Togonala u Dnevnik izazvala je pravu pobunu na HTV-u gdje su se nudile i ostavke ako HDZ uspije u svojoj namjeri uređivanja Dnevnika.

Kosor: Bezobrazno mi podmećete!

"To je čista provokacija", naglasila je danas čelnica HDZ-a i premijerka Kosor odgovarajući na pitanje je li utjecala na navodnu smjenu Brozovića umjesto kojeg je trebao doći Togonal.

"To je bezobrazno podmetanje. Kada govorimo o HTV-u Vladi je jedino stalo da da HRT bude stabilna kuća u kojoj će se dobro raditi", rekla je Kosor.

Namjeri da upravo Togonal smijeni mladog kolegu usprotivila se većina novinara Informativnog programa HTV-a, a kako doznajemo bilo je izuzetno žestoko na novinarskom kolegiju jutros na Prisavlju. Nervozu oko smjene u Dnevniku dodatno je pojačala i činjenica da nitko zapravo nije mogao dati razloge smjene jer se, slučajno ili ne, Renato Kunić, v.d. glavnog urednika baš sada odlučio povući na godišnji odmor.

Novak Srzić: O Togonalu imam najbolje mišljenje, ali ne vodim ja politiku

"Pa odavno nisam više u Informativnom programu niti mogu 'instalirati' neke ljude niti odlučivati o smjenama i imenovanjima. Nemam apsolutno nikakve veze", rekla je za Index Hloverka Novak Srzić v.d. direktora programa HTV-a odbijajući bilo kakve insinuacije da stoji iza aktualnih smjena. Kaže da mjesecima nije pristupila Informativnoj redakciji.

Iza svega je navodno kumovala i namjera HDZ-a posebice premijerke Jadranke Kosor da se destruktivni elementi po njenu stranku uklone s javne televizije. Kosor koja u posljednje vrijeme trpi optužbe da želi biti "glavnom urednicom Hrvatske" posebno se stavlja na teret žestoka reakcija na prilog Dnevnika o projektu "Otvorena vrata". Sporni Dnevnik uređivao je Šprajc.

Navodno se na kraju žustrog sastanka, na kojemu su uz prijetnje ostavkama pljuštale i teške riječi, kompromisno odlučilo da večerašnji Dnevnik umjesto Brozovića vodi Sandra Križanec. No, kako će sve završiti, teško je predvidjeti.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: