itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Od kuda četvrt milijuna za donaciju Klaićevoj bolnici?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Premijerka Jadranka Kosor donirala je 250.000 kuna vlastitog novca Klaićevoj bolnici ili bolje rečeno, Kosor je donirala svoju cijelu godišnju plaću premijerke za pomoć dječje bolnice. Objavio je to ponosno ministar Darko Milinović na sjednici Vlade u pokušaju opravdanja premijerke koja je u sklopu predizborne kampanje pohodila djecu na Onkološkom odjelu. Naime, cijela se priča pokrenula zbog ravnatelja Klaićeve koji je istaknuo kako je Kosor sa svojom svitom narušila prava privatnosti pacijenata te ugrozila njihovo zdravlje zbog ulaska novinsko- tehničkih ekipa na odjel.
- Premijerka Kosor već 20 godina posjećuje tu bolnicu, kojoj je pokrovitelj i kojoj je darovala vlastitih 250 tisuća kuna- kazao je u pokušajima opravdanja Milinović pritom (ne)namjerno istaknuvši donaciju.
Iako je to bila vrlo lijepa gesta, nameće se pitanje od kuda Jadranki Kosor 35.000 eura da ih da kao donaciju Klaićevoj bolnici u Zagrebu?
Poznata kao priličan asketa koji živi sa majkom u mirovini i sinom koji povremeno radi, a svi troje žive u stanu koji je dobila kako je dobila- na račun države, a ne kao svi po tržišnim uvjetima, Kosor u imovinskoj kartici ne navodi da posjeduje ikakvu posebnu ušteđevinu.
Uz plaću od 21.677,67 kuna koju prima od kad je postala premijerka, dakle od srpnja 2009. godine, od pokretnina posjeduje Golf iz 1999. godine, te 25.000 eura koje je stekla od nesamostalnog rada. I to je to. Uzme li se u obzir i donacija od 250.000 kuna ili 35.000 eura, ispada da je Kosor imala 60.000 eura u 'pokretninama', no tog iznosa u njenoj imovinskoj kartici nije bilo. Stoga, kako si može priuštiti luksuz da se odrekne cijele godišnje plaće za donaciju?
Darko Milinović nažalost ne navodi kad je to točno premijerka donirala novac, a o tome se nisu htjeli očitovati ni glasnogovornik Vlade Mladen Pavić niti predstojnica Kabineta Martina Banić koji se nisu javljali na telefonske pozive.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Vjerojatna korupcija
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: