itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Totalna Kerumizacija

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Goran i Igor Sapunar, nećaci splitskog gradonačelnika Keruma, premda u ranim 20-ima, već imaju milijunske projekte. Gorana je šira javnost upoznala prošlog ljeta, kad je izbila afera s krađom nacrta u solinskom AD Plastiku. Plastičari su izgubili dugogodišnji posao kooperanata bavarske tvornice motora, a na njihovo mjesto uskočio je mladi Goran Sapunar te uz pomoć svog rođaka i bivšeg direktora razvoja AD Plastika Marina Milišića (člana predsjedništva Kerumovog HGS-a) preuzeo njihov posao.

Goran Sapunar uvjeravao je javnost kako je mlad, ambiciozan, ima želju i znanje i da je do posla s BMW-om došao razgovarajući s ljudima iz svjetskog automobilskog biznisa.

U dlaku istu retoriku ima i njegov brat Igor, koji će, otkrilo se prije koji dan, na splitskoj Kili graditi POS-ove stanove.

Kako Kerum ne smije poslovati sam sa sobom, stanove će graditi nećak.

Na kraju mandata, ili možda čak i dva, što je želja Željka Keruma, Split će biti potpuno prepušten familiji. Još par vrlo atraktivnih lokacija čeka investitore. Jedna od njih je i Stari plac, legendarno Hajdukovo igralište, trenutno najskuplja nekretnina na Mediteranu, čija se vrijednost procjenjuje na nekih 250 milijuna eura. Sprema se komercijalizacija, neki vid 30-godišnje koncesije. Hoće li nekoga pretjerano začuditi ako se ambiciozni Sapunari pokažu dovoljno zrelima i za takav izazov.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Split
Opseg: Banana republika
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: