itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Milan Bandić sklopio deal s HNS-om

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Klub HNS-a u Gradskoj skupštini za novu članicu želi Vesnu Majher, javnosti poznatiju kao "SDP-ov Buljubašić", jer je u Autobusnom kolodvoru dvije i pol godine primala plaću, a na posao nije dolazila.
Zbog toga se protiv nje vodi kazneni postupak za zloporabu položaja i ovlasti. Iz SDP-a je izašla, preduhitrivši da je izbace, nakon što je gradonačelnik Milan Bandić, kojemu je bila financijska voditeljica kampanje, izgubio predsjedničke izbore. Nije stranci vratila mandat već je u Skupštini ostala sjediti kao nezavisna zastupnica. Iako su u HNS-u pristali na neobjašnjiv potez koji stranci ne donosi ništa osim prihvaćanja Majheričine stigmatizacije, nelagodno o tome govore.
Dragan Kovačević, predsjednik gradskog HNS-a, taj potez pravda laskanjem što su nezavisni zastupnici zainteresirani za Klub njegove stranke.
– Nemam loše mišljenje o Vesni Majher. U negativnom su je svjetlu predstavili mediji, a sudskom odlukom vraćena je na posao. Odluku o njenom ulasku donijet će Klub i Predsjedništvo. Sigurno nećemo primiti nekoga tko ima sudsku ili neku drugu mrlju. Računat ćemo na to koliko pojedinac može pridonijeti našem radu – kazao je Kovačević.
No, jedan član više u Klubu, koji zasad broji pet HNS-ovaca, stranci zapravo ne donosi ništa. U neformalnoj su koaliciji sa SDP-om koji već, s Tatjanom Holjevac i HSU-om, ima većinu, i prihvaćanjem Vesne Majher HNS neće ništa dobiti osim što bi ona opet, kao dio HNS-ova Kluba, podržavala odluke svoje bivše stranke. Ona svoje priklanjanje narodnjacima objašnjava političkim svjetonazorom.
– Moja opcija je uvijek bila lijevi centar. Sada je riječ o ulasku u klub, no ništa nismo precizirali – kazala je Majher na pitanje postoji li mogućnost da uđe i u klub i u stranku.
Promaknuće direktora
Kad i ako će taj plan biti realiziran, svi će biti obaviješteni, najavila je. Ona je u AK-u dvije i pol godine dobivala 9.500 kuna neto plaće, a nije dolazila na posao. Bivši direktor promaknuo ju je na mjesto pomoćnice, a kad je slučaj izašao u javnost protuzakonito joj je dao otkaz, da bi je sud vratio na isto mjesto. Tako je sada na mjestu pomoćnice, s plaćom oko 12.000 kuna.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: SDP, HNS
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: