itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Protiv skladištenja opasnog otpada

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nekoliko stotina stanovnika Draganića okupilo se u subotu u središtu općine prosvjedujući protiv planova tvrtke EKO Maržić da u centru Draganića odlaže opasan otpad. Pravno smo učinili sve što smo mogli kako bi zaustavili da nam se centar općine pretvori u deponij po zdravlje opasnih tvari, što je poslovni plan poduzeća Eko Maržić. Apelirali smo i na poduzeće i na Ministarstvo zaštite okoliša da se obustave daljenja dovoženja otpada i da zajedno vidimo što se pohranjuje u hangare nadomak zgrade Općinskog poglavastva, no uzalud. I u petak poslijepodne je šleper dovezao novu isporuku ne znamo točno čega, ali sigurno ne banana – rekao je okupljenim mještanima načelnik Općine Draganić Stjepan Golub.

Želimo da se naš „ne“ čuje u cijeloj Hrvatkoj! Molimo i državu i EKO Maržić da nas ne tjeraju na sredstva koja ne želimo rabiti, a za kojima ćemo posegnuti ako doista budemo prisiljeni. Ušli smo u Knin, ući ćemo i u ove hangare iz kojih nam prijeti opasnost kao nekada iz Knina - poručio je načelnik Golub, koji od države, županije i nadležnih službi želi promptan odgovor, u protivnom je najavio blokadu tvrtke Eko Maržić i prometa starom karlovačkom.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Karlovac
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U provedbi


Link

0 comments: