itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Privedeno sedam liječnika

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ginekolozi radili ilegalne pobačaje. Svaki bi naplatili po 2500 kuna! Zatim bi krivotvorili papire i 'izvukli' lovu i od države.

Pet liječnika Odjela za ženske bolesti i porodništvo varaždinske bolnice privedena su u sklopu policijske akcije „Ordinacija“ pod sumnjom da su zlouporabili položaj i krivotvorili dokumente, odnosno da su vršili ilegalne pobačaje i dvostruko ih naplaćivali, i od HZZO-a i od pacijentica. Jedan liječnik priveden je u Bjelovaru, a jedan u Koprivnici. Neslužbeno doznajemo da se radi o varaždinskim liječnicima Zoranu Pitneru, Davoru Fari i Aleksandru Jukiću te dr. Kirchbaumu, koji je navodno prošli petak otišao u mirovinu. U Bjelovaru je uhićen dr. Perković, a u Koprivnici dr. Hećimović.

Privedene liječnike se sumnjiči da su izvršavali ilegalne zahvate prekida trudnoće i to naplaćivali između tisuću i 2 500 kuna. Zatim su krivotvorili nalaze i dokumentaciju kako bi lažno prikazali obavljene zahvate kao medicinski opravdane zbog navodne patološke trudnoće, fakturirajući ih i naplaćujući od HZZO-a, oštetivši time HZZO za još nepoznat iznos.

Za sada je poznato kako policija u suradnji s DORH-om za isto kazneno djelo sumnjiči 13 osoba s područja Varaždina, Bjelovara te Koprivnice koje su počinile ukupno 101. kazneno djelo, a od toga 58 kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, 13 poticanja na izvršenje zlouporabe položaja i ovlasti , 29 krivotvorenja službene isprave te jedno kazneno djelo protupravnog prekida trudnoće.

Status: Ukradeno
Lokacija: Varaždin
Opseg: Na račun građana
Podobnost: Pseudo-intelektualna elita
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: