itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Pokopala je Namu, sad hoče i Botanički

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Na mjestu nedavno srušenoga kultnoga alternativnog kluba Krivi put u središtu Zagreba, nasuprot zgradi Ministarstva kulture, moćne trgovačke obitelji iz Sesveta sagradit će luksuzni noćni klub, ali smatraju da imaju pravo i na dio jedne od najljepših hortikulturnih cjelina u Zagrebu

Rutinskim istraživanjem novinara Globusa o budućnosti jedne naizgled obične lokacije u centru Zagreba, na adresi Runjaninova 3, gdje je donedavno bio kultni alternativni klub Krivi put, odmotalo se pravo klupko zakulisnih igara i borbe za vlasništvo, divan scenarij za kakvu odvjetničku sapunicu.

Jer upravo izmišljenom za tv-ekrane zvuči priča da netko smatra privatnim vlasništvom dio Botaničkog vrta u centru glavnoga grada.

Na mjestu gdje je bio Krivi put uskoro bi se trebao otvoriti luksuzni klub Discoteque H20. Otvaraju ga Mateo Šarić, sin Marijana Šarića, vlasnika Europatradea, i Ivan Lončar zvan Čičo, sin Mladena Lončara, najbogatijeg i najtajnovitijeg hercegovačkog tajkuna, prema mišljenju lista Dnevni avaz.

Oni će klub otvoriti na zemljištu Šarićevih rođaka, Petra i Tomislava Šole, odnosno njihove tvrtke Vendita, koja je vlasnik skladišta na površini od 800 kvadrata (bivši Krivi put), preko puta Ministarstva kulture. No, ta tvrtka smatra da joj pripada i dio zemljišta Botaničkog vrta, oko 7000 kvadrata iza Krivog puta.

Vlasnici Vendite sinovi su Marije Šole, glavne protagonistice stečaja trgovačkog lanca Nama, bivše direktorice Partner banke i savjetnice uprave Karlovačke banke (koju vodi i njezin sin Sandi). Šola je sestra Marijana Šarića, a zanimljivo je i to da je 1990. bila kandidat SKH - Stranke demokratskih promjena u izbornoj jedinici Dubrava-Sesvete, gdje joj je protukandidat bio Franjo Tuđman.

Službeno, čestica na kojoj se vodi i nalazi to bivše skladište mnogo je veća, čak 8000 četvornih metara i dobrano zahvaća Botanički vrt te područje uz prugu. Obitelj Šola spori se s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom koji se za Botanički vrt bori još od 1999.

Status: Pljačka u tijeku
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: