itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Alfa i Omega

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ne da postavljam kadrove u pravosuđu, nego sam alfa i omega", sarkastično je novinarima dobacio Vladimir Šeks. Potpredsjednika Sabora novinari su prije sjednice kluba HDZ-a pokušali upitati je li točno da se u hrvatskom pravosuđu bez njegovog odobrenja ništa ne može dogoditi, na što ovih dana ukazuju Damir Polančec i njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Međutim, osim ove jedne kratke izjave, Šeks nije želio razgovarati sa sedmom silom. Ostali smo tako uskraćeni i za eventualni komentar na neslužbenu informaciju koja se danas proširila među novinarima, a prema kojoj će Ustavni sud na sutrašnjoj sjednici odbaciti zahtjev za referendum o Zakonu o radu, što je Dragutin Lesar također povezao sa Šeksom.

Podsjećamo, Anto Nobilo ranije je kazao kako je i do sada bilo jasno da je Šeks u HDZ-u zadužen za pravosuđe na koje ima veliki utjecaj i može intervenirati kad god je to potrebno vladajućoj stranci. Još dalje otišao je Nobilov klijent Polančec, koji je naveo i konkretne primjere. Polančec je tako kazao da mu je Šeks još prije mjesec dana rekao da će ga u slučaju naručivanja lažne studije osuditi na zatvorsku kaznu.

Polančec je također kazao kako mu je Šeks savjetovao da pred sudom za sve optuži Polančeca pa bi Turudić (s kojim je Šeks navodno vrlo blizak) mogao biti blaži prema njemu. Da Šeks može utjecati na pravosuđe Polančecu je, prema njegovoj izjavi, natuknula i Jadranka Kosor koja mu je, tvrdi, kazala da se "obrati Šeksu jer je on u izuzetno dobrim odnosima sa sucem Turudićem pa možda može pomoći".


Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: