itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Jandrokoviću ti bi bio bez gaća

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Jandrokoviću, daj šuti. Da nije Ive, ti bi bio bez gaća. Zapravo, ne bi ni postojao...

Bez i truna želje da branim Sanadera, ovaj običaj otprije nekoliko dana, da svaka hadezeovska šuša, koja je do prije samo koju godinu ljubila tlo kojim on hoda, otvoreno udara po njemu, zaista je rijetko viđena moralna odvratnost. Njihov se nekadašnji voljeni vođa ipak brani, inače je teško i zamisliti kako bi oni mogli biti pomamni. Poznajući njihovu čestitost, da je Sanader ostao miran, jedan bi mu vjerojatno ukrao vjenčani prsten i sat, drugi bi mu skinuo sako, a treći razvezao kravatu. Sve bi mu uzeli isti oni koji upravo njemu imaju zahvaliti politički položaj, društveni ugled i imetak.

Ministar vanjskih slučajeva i europskih integracija osobit je primjer ovoga jer bez bivšeg šefa države i stranke vjerojatno ne bi ni postojao. Ivo Sanader dao mu je i gaće na dupetu, lično mu je izmislio karijeru u trenutku kada je Zoran Milanović postao šef Socijaldemokratske partije. Jandroković je bio “mladi i perspektivni” odgovor “mladom i perspektivnom” esdepeovskom čelniku. Sve njegove kvalifikacije za mjesto šefa diplomacije bile su zapravo u glupoj biološkoj činjenici relativne mladosti, jer mu se u perspektivnost do dana današnjeg nismo uvjerili. Kao ministra ga pamtimo samo po smiješnom i sramotnom gafu da u Bruxellesu nije znao kazati koja dva poglavlja Hrvatska treba zatvoriti u pregovorima s Europskom Unijom. Čak i tada, kada je uhvaćen u nepoznavanju elementarnih činjenica svoje struke, Sanader je stao na njegovu stranu.

Ivo Sanader
zbog svega što je učinio zaslužuje možda i dvije stotine godina zatvora, ali zaista nije zaslužio da ga taj i takav Gordan Jandroković, meso njegova mesa, naziva patetičnim lažljivcem. Jednom će mu zacijelo morati objasniti tu podlost.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: