itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Četiri tvrtke, dva stana, 11 trgovina, jedna jahta

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Fani Horvat: Studentica, a ima četiri tvrtke, dva stana, 11 trgovina i jednu jahtu. Kako je zagrebačka studentica iz Splita u pet godina veze s Kerumom postala poslovna žena.

Fani Horvat, do danas anonimna 25-godišnja studentica menadžmenta iz Splita zbog koje je gradonačelnik Željko Kerum ostavio suprugu, vlasnica je najmanje četiri tvrtke i 11 trgovina u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Vinkovcima, Dubrovniku, Makarskoj i Šibeniku.

Registar trgovačkih sudova otkriva da su na ime te zagrebačke studentice registrirane tvrtke kojima je sjedište u zgradi na Mažuranićevu šetalištu u Splitu čiji je vlasnik njezin ljubavnik i splitski gradonačelnik, i na čijem mjestu Kerum želi graditi poslovno-stambeni centar Periska. U istoj je zgradi, koju Splićani znaju kao bivšu vjenčaonicu, i jedna od Kerumovih samoposluga.

Iz podataka Sudskog registra proizlazi također da je poduzetna Fani još kao 20-godišnja djevojka osnovala tvrtku Sunčani odmor. Bilo je to 2005. godine, odnosno u vrijeme kada je već bila u vezi s Kerumom, prema njegovu priznanju u ponedjeljak navečer.

Na službenoj internetskoj stranici grupe Sunčani odmor d.o.o. vidi se da je tvrtka Fani Horvat ovlašteni zastupnik talijanske tvrtke koja se bavi proizvodnjom generatora, kontrolnih panela (upravljačke kutije), zatim pumpi, hidrofora i pumpnih postrojenja za kućnu, industrijsku i širu primjenu (hoteli, bolnice) te protupožarnih sustava.

U Sunčanom odmoru je direktor Fanin brat Saša Horvat, a kao tehnički direktor radi Kerumov gradski vijećnik Dražen Delić, koji je član Uprave i u drugoj tvrtki mlade poduzetnice, Bulgi.

Godinu dana poslije Sunčanog odmora osnovana je, po svemu sudeći, glavna tvrtka mini carstva Fani Horvat - Torzo d.o.o. I njoj je sjedište na istoj adresi, a Fani je tu i osnivač i jedini član Uprave.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Split
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: