itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Progovorio pa mu degradirali ženu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Damir Mihanović, USKOK-ov svjedok o aferi Fimi media i sastanku u Vladi 2007. godine, ne samo da je nakon tog svjedočenja smijenjen iz uprave Croatije osiguranja, a potom i dobio otkaz u toj tvrtki nego zbog njegova prokazivanja najveće korupcijske afere u Hrvatskoj problema ima i njegova obitelj.

Njegovu suprugu Ivanu koja se nakon 12-mjesečnog rodiljskog dopusta 6. rujna vratila na posao u jedno javno poduzeće (podaci poznati redakciji, op.a.) taj isti dan, tvrdi Mihanović, dočekala je odluka o ukidanju njezina radnog mjesta poslovne tajnice društva. Ivana je potom degradirana na mjesto referentice u pravnoj službi.

Mihanović tvrdi kako je to nastavak Šukerovih pritisaka na njega i njegovu obitelj. Objašnjava kako je uprava toga javnog poduzeća bila korektna prema njegovoj supruzi te, iako su je marginalizirali, plaću joj nisu dirali, ali, tvrdi, morali su raditi prema političkom naputku.

Mihanović je nedavno u opsežnom e-mailu obavijestio potpredsjednika Vlade Šukera o situaciji i poziva se na Vladin antikorupcijski program za trgovačka društva u državnom vlasništvu prema kojem osobe koje prokažu korupciju moraju biti zaštićene!

Dodatni dokaz tome, piše Mihanović, jesu i prijetnje upućene njemu i njegovoj obitelji, koje je prijavio policiji. Osim supruge, još je jedna članica uže Mihanovićeve obitelji imala problema. Toj je ženi, kako nam je sama kazala, kolega s posla, inače prijatelj uhićenog Mladena Barišića, poručio kako počinje višegodišnja odmazda Damiru Mihanoviću i kako se iz nje neće izvući.

Iako Vlada, a posebice premijerka Jadranka Kosor, poziva da se prokaže kriminal u državnoj upravi i javnim poduzećima, teško je povjerovati da će se netko opet odlučiti progovoriti o političkoj korupciji i kriminalu kada se zna kako je prošao Damir Mihanović.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: