itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Dugovi narasli na 120 milijuna eura

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Dubrovački vjesnik iz pouzdanog izvora dobio je informaciju kako hotelska grupacija Lukšić vodi pregovore sa bankama kod kojih je ALH zadužen o preuzimanju hotelske grupacije Gorana Štroka, Jadranske luksuzne hotele koja je zapala u teške financijske probleme.

Saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić na današnjoj konferenciji za novinare poručio je kako se hotelska grupacija Gorana Štroka, Jadranski luksuzni hoteli stavila u službu SDP-a te se pretvorila u 'Jadranske Linićeve hotele'.

Matušića su posebice naljutile konstatacije iz JLH kako će 'ostati zapamćen samo po brojnim beskorisnim replikama' te poziv da bi 'trebao zastupati interese Dubrovnika i njegovih građana'.

– Iz Jadranskih luksuznih hotela poručili su kako, govoreći u emisiji Otvoreno o privatizaciji hotela Excelsior, rušim ugled te tvrtke. Zaboravili su pri tom da je počasni predsjednik uprave te hotelske grupacije Lord Taylor of Blackurn zbog korupcijske afere u Velikoj Britaniji izbačen iz Doma lordova kao prvi u 350 godina postojanja tog Doma o čemu su pisale i hrvatske novine. I tko onda ruši njihov ugled? – zapitao se Frano Matušić te ustvrdio kako je 'ondašnji predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju pogodovao Goranu Štroku pri kupnji hotela Excelsior'.

Komentirajući odgovor koji je nakon što je postavio zastupničko pitanje u Saboru o privatizaciji Exclelsiora od ministra gospodarstva Đura Popijača, Matušić je naglasio kako se u njemu nalazi što je napravljeno u privatizaciji a ne da li je to bilo i zakonito.

Na novinarsko pitanje je li ima neke konkretne dokumente koji dokazivali da je kupovina Excelsiora nezakonita, Matušić je ponovio kako je neosporno da je HFP prodao Štroku hotel iako je Državno odvjetništvo to zabranilo te kako još uvijek čeka odgovore iz DORH-a te podsjetio kako je protiv te kupovine bila i ondašnja ministrica turizma Pave Župan Rusković.

– Ovom prigodom pozivam DORH da istraži kupovinu hotela Kompas od strane offshore kompanije sa Channel islands koju je zastupao Goran Štrok. – pozvao je Matušić Državno odvjetništvo te među spornim detaljima u privatizaciji Excelsiora istaknuo umanjenje kreditnih obveza hotela kod Hypo banke.

– Treba se zapitati zbog čega je Hypo banka smanjila kreditne obveze prema Excelsioru sa 45 na 35 milijuna tadašnjih maraka? Vjerojatno će se i taj detalj razjasniti tijekom istrage koja se vodi oko poslovanja Hypo banke. – kazao je među ostalim Frano Matušić.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Dubrovnik
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: