itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Slovački parlament odbio fond za spas Grčke

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Slovačka Vlada, s prvom ženom na čelu u povijesti te zemlje, pala je pokušavajući neuspješno uvjeriti parlament da njihova zemlja treba dati 7,7 milijardi eura za spas Grčke i euro zone. Europski fond za financijsku stabilnost, koji su prije Slovačke ratificrale sve druge zemlje euro zone, kasno večeras došao je u opasnost da se iz zlatnog metka koji će zaustaviti krizu pretvori u - ćorak. Fond, naime, ne može zaživjeti ako ga ne ratificira svih 17 zemalja euro zone.

Slovaci su pokazali da se ne vode mišlju "ako su svi to podržali, onda ćemo i mi", nego jednom drugom mišlju koju je u nedavnom intervjuu dobro sažeo predsjednik parlamenta Richard Sulik: "Ja nisam spasitelj svijeta. Ja sam izabran da branim interes slovačkih birača".

Slovaci su drugi najsiromašniji narod u euro zoni, prosječna plaća im je 769 eura, prosječna mirovina 360 eura, i nije teško zaključiti zašto se protive ideji da sa 7,7 milijardi eura budu prisiljeni spašavati Grčku, zemlju u kojoj je prosječna mirovina 1200 eura.

===

12.10.2011. u 02:46h Brobi je napisao/la:
Nasi politicari stalno uvjeravaju mase koliko cemo dobiti iz EU fondova. Realnost je malo drugacija i trbalo bi taj pristup malo odgoditi da se vidi dali ce ta zajednica uopce i opstati. Ne srljajte EU magla je pre gusta. Neslusajte korumpirane medije i korumpirane politicare, mislite vlastitom glavom. Nema besplatnog rucka nigdje.

Status: EUforija
Lokacija: EU
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: