itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Hloverkin otac nudi tvornicu i prostore

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Riječka tvrtka Plodine dobila je od obitelji dogradonačelnika Makarske Ante Novaka ponudu za otkup poslovnog prostora zgrade punionice bezalkoholnih pića Novak te prostora u kojem se trenutačno nalazi trgovina Kerum.

Prostori se nalaze u Velikom brdu pored Makarske na zemljištu od 13 tisuća kvadrata, od čega šest tisuća kvadrata otpada na unutrašnji prostor tvornice i Keruma. Novakovi bi Plodinama oba prostora prodali za 5.5 milijuna eura.

Prema ponudi koju je na uvid dobila Makarska kronika, Novakovi su ponudili samo mogućnost prodaje samo trgovine Kerum unutrašnje površine 3400 metara kvadratnih koja se zajedno sa skladištem i zemljištem proteže na sedam tisuća m2.

Da je od Novaka dobio ponudu za 13 tisuća kvadrata potvrdio je predsjednik Uprave plodina Mile Čurković te dodao kako još nije započeo s pregovorima o kupnji. Kaže kako su mu osim Novakove pristigle i tri ozbiljne ponude koje će razmotriti.

Novakovi pak demantiraju Čurkovića i tvrde kako pounudu nisu poslali jer u njihovim prostorima trenutno radi Kerum s kojim planiraju nastaviti suradnju.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: