itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Radnik u zlatarnici upucao kamatara

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ubojstvo se dogodilo u 14.20 sati u zlatarni u Margaretskoj ulici kraj Cvjetnog trga u Zagrebu. Očevici pričaju da je ubijeni muškarac ušao u zlatarnicu, a netko je vidio pištolj te je počeo vikati "Bježite, pucat će!". Ljudi su se razbježali i začulo se nekoliko pucnjeva. Zlatarnica je nakon stravičnog zločina navodno prekrivena krvlju.

Prema neslužbenim informacijama, ubijeni je Branko Mijić inače poznat policiji. On je prije dvadesetak godina ubio policajca zbog čega je bio osam godina u zatvoru. Navodno je djelatniku zlatarnice zbog kockarskih dugova uzeo kuću te mu često dolazio na posao i uzimao novac. Kad je došlo do pucnjave u zlatarnici je bio i vlasnik Leuz Kužmini, koji je nakon ubojstva otišao do obližnjeg kafića i popio čašu vode kako bi došao k sebi.

U protekla četiri mjeseca Zagreb je potreslo nekoliko ubojstava. 6. listopada na Srebrnjaku je ubijena Nika Deković čiji se ubojica, zaštitar Andrija Jauk, nakon ubojstva ustrijelio u glavu. Preminuo je nekoliko sati nakon zločina.

Dok su se liječnici borili za njegov život u ulici Pavla Hatza je ubijena Ivana Hodak. Njen ubojica do danas nije pronađen.

21. listopada na Perjavici u Vrapču je pronađen ubijen građevinski poduzetnik Zoran Mrvelj. Dva dana kasnije u eksploziji podmetnute bombe su ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić, a osumnjičenici za njihovo ubojstvo Željko Milovanović i Bojan Gudurić i dalje su u bijegu. Istodobno dok je radila na slučaju ubojstava Pukanića i Franjića, policija je razriješila ubojstvo Mrvelja. 24. listopada 40-godišnji Mirko Govedarica priznao je ubojstvo Mrvelja zbog duga od 5.000 eura.

Nekoliko dana kasnije ubijen je Adrian Čupić čiji je ubojica Vilim Karlović uhićen mjesec dana kasnije na Pešćenici. Karlović ga je ubio zbog navodnog duga od 200.000 eura.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Stotine tisuća
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

Link

0 comments: