itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ne vjeruje Državnom odvjetništvu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Milinović privatnim odvjetnicima "poklonio" 60 milijuna kuna. "Nas se kažnjava zbog sitnih novaca, a lakome budale se koriste narodnim novcem", rekao je predsjednik udruge liječnika KOHOM dr. Mario Malnar komentirajući kako je hrvatsko zdravstvo prošle godine potrošilo 60 milijuna kuna plaćajući odvjetničke urede koji su ih zastupali u ishođenju regresnih šteta.

Po njegovim riječima te su štete prošle godine ukupno iznosile 900 milijuna kuna, a sporno je to što se iznajmljuju privatni odvjetnički uredi koje država "masno" plaća za njihove usluge, a na raspolaganju im stoji Državno odvjetništvo koje bi to trebalo obavljati besplatno. Moguće je i kako su u Ministarstvu zdravstva tu i neki privatni interesi koji se naplaćuju preko odvjetničkih ureda.

No, uz to što se plaća satnica odvjetničkih ureda, oni zarađuju i do 20 posto naplaćene regresne štete, pa i time državi oduzimaju novac koji bi se trebao vratiti u njezinu zdravstvenu blagajnu. Obiteljski liječnici koji ne žele provoditi reformu smatraju kako je to način na koji bi država mogla uštedjeti novac, a ne da njih tjera na nepovoljne ugovore koje su im ponudili.

Status: Na račun građana
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: