itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sjednica Antikorupcijskog vijeća

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Tematska sjednica Antikorupcijskog vijeća o korupcijskim rizicima u Hrvatskoj pošti (HP) jedva je, nakon tri sata glasne prepirke i svađe, privedena kraju. No bez nekih posebnih rezultata jer su mnoga pitanja i dalje ostala bez odgovora. Šef laburista Dragutin Lesar, kojem su se zviždači iz HP-a najviše i javljali za pomoć, želio je od predsjednika uprave Pošte Roberta Jukića odgovore na pitanja imaju li Pošte antikorupcijski program, tko ga je usvojio i kome se sve zaposlenici Pošte mogu obratiti ukoliko sumnjaju da je na djelu korupcija te kakva je u Pošti zaštita zviždača? Zanimalo ga je i je li točan podatak o dobiti HP-a od 54 milijuna kuna te kako je samo jedan jedini ponuditelj kod nabave automobila zadovoljavao uvjete natječaja. Pitao je i što je agencija Masol, koju se povezivalo s Ratkom Mačekom, obavljala za HP te kako je moguće da Pošte nisu surađivale s Fimi medijom kada postoje četiri ugovora koja su sklopili s tom tvrtkom u vrijednosti od oko 10,5 milijuna kuna.

- Što je ovo? Postavlja pitanja kao da je ovo istražno povjerenstvo. Tko ga je ovlastio za ovo?, prekinuo je Lesara HDZ-ov Josip Salapić. No Lesar se nije dao smesti pa je nastavio.

- Recite mi u koju skupinu životinja spada čudnovati kljunaš, čime se hrani koala, pitao je i opet bio prekinut. Ovoga puta zaustavio ga je član uprave HP-a Ranko Marinković koji je ustao i povikao kako je "sve do sada trpio, ali da nas ovo pitatate, to je sramota". Na to mu je Lesar objasnio kako su upravo na ta pitanja radnici morali odgovarati prije nego što bi im se dao otkaz.

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: