itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Nedodirljivi Ninoslav Pavić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

SLOBODNA DALMACIJA prema financijskim izvješćima za 2008. i 2009. godinu bila je jamac EPH za kredit od 18 milijuna i 300 tisuća eura kod Bank Austria Credanstalta AG Wien, a da o tome u poslovnim knjigama EPH nema ni riječi iz čega se da naslutiti da su u EPH već odlučili kako će taj kredit vraćati jamac, a ne oni. Naime, tako piše najnovije izdanje dvotjednika Objektiv.

O transakcijama između Slobodne Dalmacije i EPH, Hrvatski fond za privatizaciju ne želi govoriti, a unatoč zakonskoj obvezi, primjećuju novinari Objektiva, ne žele ni odgovarati na neugodna pitanja poput onog zašto se u prosincu 2009. godine na Skupštini Slobodne Dalmacije temeljna vrijednost te tvrtke dodatno smanji na način da se nominalna cijena dionice umanji za 30 kuna po dionici. Sve na kraju izgleda baš kao po modelu glasovitih privatizacija Miroslava Kutle devedesetih godina.

Podsjetimo, Državnom odvjetništvu prijavljen je tako slučaj kupovine 50 posto vlasništva Adriatica.neta za oko 30 milijuna kuna, a prijavu je podnio Ozren Matijašević, sindikalni predstavnik u Upravnom vijeću. On je zatražio od DORH-a da ispita poštuje li Europapress holding ugovor o kupovini Slobodne Dalmacije, s obzirom na to da je nakon kupovine udjela Adriatica.neta prodao tvrtki Slobodna Dalmacija 25 posto udjela Adriatice, ali po dvostruko većoj cijeni.

O tome iz DORH-a za sada nema riječi iako je Matijašević podnio prijavu još prije gotovo dvije godine. Navodno su poslovi sa Slobodnom Dalmacijom vezani uz i istragu odnosno aferu Hypo banke.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Split
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: