itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Malo dali SDP-u, malo HDZ-u

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec pritvoreni nakon devet i pol sati ispitivanja u Županijskom sudu u Karlovcu.

Prvo sam mislio da nam smještaju političke stranke jer smo malo neprijatelji jednih, malo drugih. Malo dajemo novac SDP-u, malo HDZ-u. Mislio sam da iza svega stoji politika. Ali, sad kad vidim da se stalno spominje HS Produkt, izgleda mi kao da je sve usmjereno protiv firme jer smo uništili i njemački Glock – tako je Marko Vuković, prvoosumnjičeni u aferi Daimler, u utorak govorio istražnom sucu Ivanu Perkoviću iznoseći višesatnu obranu. Njega i prijatelja mu i poslovnog partnera Ivana Žabčića sumnjiči se za zloporabu položaja i ovlasti te pranje novca. Za ovo potonje već je na pomolu apsolutna zastara koja bi ih mogla spasiti sumnje da su na privatne račune dobili svaki po 125.000 eura.

I ne bi im bilo prvi put da iz karlovačke palače pravde iziđu upravo s takvom odlukom u džepu, baš kao što im nije ni prvi put da je USKOK "digao ruke" od njih. Naime, upravo je protiv njih dvojice USKOK podigao prvu optužnicu nakon što je osnovan. Bila je riječ o švercu oružja, ali je slučaj otišao u redovnu proceduru, baš kao što se dogodilo i s aferom koja se sada istražuje. A taj spomenuti šverc oružja nakon desetljeća sudovanja u Karlovcu prošle je godine završio – zastarom.

Ipak, u ovom slučaju prijavljeni su i za zloporabu položaja i ovlasti, za što zastare nema. Spominju se tu i još veći iznosi – pet milijuna kuna koje im je uplatio trećeosumnjičeni Tomica Godec, kojem su, kako tvrde, prodali poslovni udio u tvrtki CATV-047. Tužiteljstvo pak vjeruje da je Godec od Daimlera dobio 1,6 milijuna eura na ime fiktivnog ugovora za nikad obavljene konzultantske usluge i da je taj novac prebacivao Vukoviću i Žabčiću na račune u PBZ-u.

===

Sva trojica uhapšenih su HDZ-ovci. Ministar Vukelić upetljan u cijeli slučaj je također HDZ-ovac. Koliko moraš biti slijep ili retardiran pa glavnim krivcima proglašavati SDP-ovce? Dajte rvatine uključite malo mozak, naporni ste već i bogu i vragu. Komunisti ovo, udbaši ono, a po Remetincu sve sami HDZ-ovci. Od prvog do zadnjeg. Veliki hrvati i katolici koji su nam dali "državu". Jadni mi.

Ovo nije slučajna greška da se opet hapse nevini da se pravi skriju.
I malo dijete zna da su u Afera Deimler sami Amerikanci o mitu rekli JASNO i JEDNOZNAČNO, da su to POLITIČARI dobili mito, dakle radi se o:
CRKVENCU, LUČINU, LINIĆU i JURČIĆU, ta oni su deklarirani POLITIČARI i radili su na javnoj nabavi.
Uhićeni VUKOVIĆ, ŽAPČIĆ i GODEC nisu političari, već PODUZETNICI i sasvim je jasno da rade za novac . Još su platili i sve moguće poreze. O njihovom NOVCU sve je transparentno i predstavlja samo profit od istina eskluzivnog rada.

Bajić, il je malo dijete ili nema ni mrve hrabrosti, da istražuje korupciju u politici, gdje je ona jedino i štetna.
Korupciju su mogli činiti samo oni koji su utjecali na javnu nabavu, a to su spomenuti političari, a nikako nevini i gotovo zadnji uspješni poduzetnici u Karlovcu, a i šire u napaćenoj Hrvatskoj.

Zar je ovo zadnji pokušaj spasa SDPa da plaćenim člancima pokušava se izjednačiti sa HDZom oko ove afere u kojoj su nepobitno glavni akteri. Uostalom mito kad se davalo kad se trebao potpisati ugovor, a svi znamo da su u potpisu Crikvenac i Lučin.

SDP je nekada bila druga stranka po snazi a nakon dolaska Milanovića predmet sprdnje i ismijavanja.

Razlika između HDZ-a i SDP-a je u tomu što su ovi drugi manje na vlasti pa su manje krali a krali su momački dok su bili na vlasti. Nadizali su se kradita i počeli raditi jer što se više radi tim je i provizija veća a unuci neka vraćaju kredite. SDP je zadužio Hrvatsku za 4 godine više nego pokojni predsjednik za 10 godina.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: