itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Slovački mafijaš tajno kupovao dionice Ine

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

HANFA: Preko INE se pere novac.

Hanfa vjeruje da je MOL manipulirao potajno kupujući dionice, ali da ih kupuje i slovački tajkun povezan s podzemljem.

Večernji list u posjedu je prijave koju je Hanfa podnijela Državnom odvjetništvu i u kojoj ta agencija optužuje MOL da je počinio kazneno djelo manipulacije tržištem jer je potajno kupovao dionice Ine na Zagrebačkoj burzi.

Vlada: Novi Zakon o privatizaciji Ine tek nakon završetka istrage

Hanfa također vjeruje da je Inine dionice na Zagrebačkoj burzi kupovao i Mario Hoffman, slovački privatizacijski tajkun i osoba sa snažnim vezama u podzemlju, i to preko američkih brokera, odnosno društava s Cipra koja su na neki način povezana s Poštova bankom, koja je pak u 94-postotnom vlasništvu tvrtke Istrokapital s Cipra, a čiji je predsjednik uprave upravo Hoffman.

Hanfa pretpostavlja da Hoffman kupujući Inine dionice pere prljavi novac te svoje teze potkrepljuje podacima da su se uz tog Slovaka već vezali korupcijski skandali i pranje novca u nekim njegovim prijašnjim poslovnim pothvatima. Hanfa ima indicije da je novac kojim su kupljene Inine dionice Hoffman stekao na nezakonit način.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Mađarska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju pljenidbe

Link| 

0 comments: