itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Odgovorni naručitelj napada bio je Milan Bandić!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je glavni i odgovorni naručitelj napada na Igora Rađenovića, rekao je večeras za RTL Miodrag Šimunac, dva dana nakon što je Uskoku dao iskaz.

Šimunac je ispričao da mu je Bandić pomogao upisati kćerku u školu te da da ima snimljen razgovor s pokojnim HSP-ovcem Stipom Čorićem, gdje mu ovaj govori da "za Milana treba napraviti neki posao".

Tvrdi da ga je HSP-ovac Čorić podsjetio da mu je Bandić već napravio uslugu, pa je tu uslugu trebalo vratiti premlaćivanjem Igora Rađenovića koji je u Zagrebačke ceste uveo transparentno poslovanje i zaustavio pljačku.

"Diktafon s tom snimkom može dobiti jedino ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan, prije njega nitko drugi", dodao je Šimunac.

Bandić je još jučer preko Facebooka odgovorio da pozdravlja svaki korak koji vodi do naručitelja napada i da bi tu osobu trebalo privesti i najoštrije sankcionirati.

No, današnje Šimunčeve optužbe su puno ozbiljnije i stavljaju ga u poziciju prvoosumnjičenog. Nije poznato je li USKOK Bandiću poslao poziv na informativni razgovor.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: