itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: HDZ su porazile korupcijske afere

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Većina stranih medija slaže se u jednom: hrvatski birači kaznili su vladajuću konzervativnu stranku HDZ za korupcijske afere i porast nezaposlenosti!

Ističući da će novoizabrana vlast 2013. godine uvesti Hrvatsku u Europsku uniju, vodeći svjetski mediji izvijestili su o pobjedi lijeve oporbe, odnosno Kukuriku koalicije na netom završenim parlamentarnim izborima u zemlji.

Većina stranih medija slaže se, budući premijer Zoran Milanović bit će prisiljen nastaviti borbu protiv korupcije te smanjiti visoku stopu nezaposlenosti. Dok je bivša premijerka Jadranka Kosor uspjela izbjeći traženje zajma od Međunarodnog monetarnog fonda, Britanci predviđaju da novom premijeru to neće poći za rukom.

Reuters piše da su birači odlučili ''popraviti'' štetu posrnule ekonomije prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Milanović je poručio građanima da će morati raditi ''više, jače i duže'' kako bi se poboljšalo ukupno ekonomsko stanje u državi.

====

Mislim da nova vlada treba pod hitno organizirati policiju i pod hitno ispitati sve u svezi s pljackom hrvatske. Tu se mora znati, tko je stitio pljackase, koliko su opljackali, sto je tko sve znao.

U prvim mjesecima nove vlasti vidjet će se hoče li se ona pozabaviti kriminalom kako bi se jednom zauvijek dao primjer kako ce završiti oni koji zloupotrijebe povjerenje građana za osobne ili stranačke krađe i probitke. Zoran Milanović sada ima priliku pokazati hoće li pomesti kriminal pod tepih ili će iskoristi trenutak i podršku građana i staviti Hrvatsku i njene institucije na normalan kolosijek. Bajić mora dati ostavku, USKOK i druge službe potrebno je hitno profesionalizirati, a one koje su se ogrijesili o zakon treba kazniti primjerenim kaznama za zloupotrebu javnog povjerenja građana. To što je HDZ činio dok je bio na vlasti nije šala već vrlo ozbiljan kriminal koji je neke građane ostavio na ulici a druge koštao zdravlja ili čak života.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: