itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ukradeni bicikl želio im prodati pravosudni policajac

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Portal koji okuplja ljubitelje biciklizma mojbicikl.hr objavio je prije nekoliko tjedana mail koji im je stigao od šokiranog posjetitelja čijem je prijatelju ukraden vrijedan bicikl. Autorica članka dodaje kako su svi podaci poznati redakciji.

Što se dogodilo?

15. studenog na području Voltina ukraden je novi bicikl vrijedan oko tri tisuće kuna. Vlasnik bicikla i njegovi prijatelji u potrazi za istim pregledavali su idućih dana sve oglasnike, te su nakon nekog vremena uočili da se prodaje isti takav bicikl.

Nazvali su broj s oglasa te se dogovorili da će doći pogledati bicikl jer bi ga kupili. Vlasnik i dvojica prijatelja uputili su se u Popovaču gdje je stanovao čovjek koji prodaje bicikl. Po dolasku, vlasnik bicikla odluči isprobati bicikl, te usput provjeri serijski broj bicikla i ustanovi da je bicikl njegov.

"Ispričava na trenutak kako bi obavio poziv, ("prodavatelj" ne zna da on zove policiju). Nedugo zatim prodavatelju nešto postaje sumnjivo, te dolazi do pretpostavke da smo mi policija (nitko ne zna zašto) te i on sam vadi policijsku značku(pravosudni policajac) i govori da smo kolege. Na to mu mi odgovaramo da mi nismo kolege, ali da smo zvali policiju. Počinje izvlačenje s njegove strane kako on ne zna ništa i da je kupio bicikl prije par dana, čak i prije nego što je uopće ukraden.", piše prijatelj vlasnika bicikla u mailu upućenom portalu mojbicikl.hr.

Policija ništa ne poduzima

Dalje navodi kako je policija stigla, ušla u kuću, te nakon nekog vremena iznijela bicikl prijatelja. "Naglašavamo im kako je prijatelj u kući vidio još skupocjenih bicikala te da provjere i te bicikle. Oni kažu da nisu provjerili, te da im je "prodavatelj" dao broj telefona osobe od koje je kupio bicikl, te da je to sve što oni mogu napraviti. Na naš zahtjev da nam daju zapisnik, ili neku potvrdu ili bilo što, policija nas pita što će to nama, mi im odgovaramo da bi digli tužbu, na što oni kažu da za to nema potrebe jer smo bicikl dobili nazad.", opisuje mladić Ivan V. događaj te zaključuje:" Eto dragi moji sada znate gdje i kako nestaju naši skupocjeni bicikli."

Status: Na račun građana
Lokacija: Popovača
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: