itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Klijentelizam i pohlepa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nije još održana ni konstituirajuća sjednica Sabora, a trzavice u Kukuriku koaliciji već su počele.

HNS je odbio mjesto potpredsjednika Sabora prepustiti Silvanu Hrelji, šefu HSU-a, a Radimir Čačić za tu funkciju odabrao je Milorada Batinića, šefa varaždinske organizacije HNS-a i gradonačelnika Ivanca.

Jozo Radoš, koji je bio prvi odabir HNS-a, no on će biti šef kluba, a bori se da ga stranka pošalje u Europski parlament za promatrača.

Iz više izvora u vrhu SDP-a doznajemo da se oni nisu miješali u odnose između HNS-a i HSU-a, ali ističu da im smeta klijentelizam i pohlepa HNS-a.

Budućem premijeru Zoranu Milanoviću smeta što bi svi htjeli biti na vlasti, ali ne i snositi odgovornost. Logično mu je bilo da Silvano Hrelja uzme ministarstvo rada i mirovina, no on je to odbio jer je najteži resor, koji će morati smanjiti davanja. Sada je Milanović u situaciji da će partner otežati i protiviti se nužnim rezanjima u tom sektoru. Nije mu sjelo ni što Ivan Jakovčić nije uzeo jedno ministarstvo, već se “opravdao” obvezama koje ima kao župan.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP/HNS
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: