itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kćer gradonačelnice Vukovara dobila državni stan

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kći vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan, Ana Lovrenščak dobila je državni stan u Vukovaru površine 57 četvornih metara u naselju Olajnica. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva donijelo je 10. listopada 2007. godine suglasnost kojom se Ani Buljan i njezinu tadašnjem zaručniku Kristijanu Lovrenščaku dodjeljuje državnih 57 kvadrata.

Kći Zdenke Buljan, naime, dobila je stan od 57 kvadrata za sebe i tadašnjeg zaručnika za kojega se udala tek u ljeto 2008. godine, dakle, gotovo deset mjeseci kasnije. Prema tom pravilu mogla je dobiti stan od 35 kvadrata, a najviše 45, da je u trenutku odluke o dodjeli bila udana.

U slučaju obitelji Lovrenščak sporna je i odredba kojom se deficitarnim kadrovima koji dobiju stan uvjetuje da rade na području Vukovara. Ana koja je diplomirala turizam i ugostiteljstvo, zaposlena je u turističkom uredu pri županiji u Vinkovcima, a suprug Kristijan, diplomirani inženjer strojarstva, radi u Karolini u Osijeku.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Vukovar
Opseg: Nepotizam
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: