itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Novi slučaj korupcije u HZMO-u

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Milimir Kosović, 71-godišnji predstojnik Ureda ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i jedan od najstarijih zaposlenika HZMO-a, uz to što je odavno trebao otići u mirovinu, na zanimljiv je način “ubrao” tri godine beneficiranog radnog staža. Naime, 1997. godine priznato mu je i 70-postotno tjelesno oštećenje iako je, prema dokumentaciji koju posjedujemo, ozljeda kralježnice nastala deset godina prije - 1987.

Na temelju toga izračunat mu je beneficirani radni staž za dobivanje mirovine unatrag 10 godina od dana kad je podnio zahtjev za priznavanje prava na tjelesno oštećenje, što je, prema mišljenju dugogodišnjeg zaposlenika HZMO-a s kojim smo razgovarali, u suprotnosti sa svim pravilnicima .

On je fenomen. Ja se u svojoj karijeri nisam susreo s takvim slučajem. Kada osoba podnese zahtjev, računa joj se maksimalno mjesec dana unatrag od dana pregleda, a njemu su priznali čak 10 godina unatrag - kaže naš visoki izvor iz HZMO-a.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: