itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Politički krugovi, mediji i EU

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Politički krugovi i mediji ne dopuštaju raspravu o nedostacima pristupa EU.

Svi su se utjecajni politički krugovi i većina medija davno svrstali ne dopustivši mirnu i demokratsku raspravu o pojedinostima i nedostacima pristupa EU - piše glavni urednik Ivan Miklenić i novom broju Glasa koncila i dodaje kako zbog toga propagiranje stava 'za' ili 'protiv' ulaska naše zemlje u EU nipošto nije ravnopravno.

Potpisom 9. prosinca u Bruxellesu predsjednici država i vlade članica EU očitovali su se da je Hrvatska ispunila svoje 'domaće zadaće' te da ničim ne ugrožava nijedan interes sadašnjih članica - piše Miklenić i pita se jesu li hrvatski predstavnici sigurni da ono što su potpisali ne ugrožava nijedan vitalni interes Republike Hrvatske.

Na to pitanje odgovor ne daju ni konačno dostupni dokumenti - piše glavni urednik Glasa koncila. Ističe kako se na referendumu ne može donijeti odgovorna odluka bez poznavanja vjerodostojnog odgovora: je li Hrvatska u sebi (ne)spremna za ulazak u Europsku uniju.

'Nepristup Hrvatske u EU nije kao dosad više prvenstveno pitanje političkih elita', piše Miklenić i dodaje kako je to sada sudbinsko pitanje za svakoga odgovornog hrvatskog građanina.


'Neizbježno je pitanje: jesu li vlasti išta bitno dosad učinile da bi na tim potencijalima osovile Hrvatsku na vlastite gospodarske noge kako bi u EU ili izvan nje bila poželjan partner i subjekt', piše glavni urednik i pita: može li se realno očekivati da će to hrvatski političari, u skladu s legalnim i legitimnim hrvatskim nacionalnim ciljevima i interesima, početi ostvarivati kad će im nad glavom bdjeti obveze iz Bruxellesa.

Miklenić smatra kako je prije referenduma svaki odgovoran hrvatski građanin dužan po svojoj savjesti tražiti odgovor na pitanje je li sadašnja Hrvatska s toliko lošim upravljanjima, neriješenim problemima, promašajima i propustima već sad spremna za najviši stupanj europske političko-gospodarske integracije, koja proživljava tako duboku krizu.

Status: Politička mafija
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP/HNS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: