itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: EVO, ja sam pročitao ACTA-u!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"EVO, ja sam pročitao ACTA-u! U tom, kako kažete, kontroverznom dokumentu nisam uspio naći ništa o ograničavanju privatnosti kao ni druge stvari koje se spominju u posljednje vrijeme", rekao je sinoć u emisiji Otvoreno HTV-a profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Igor Gliha kojeg je voditelj Mislav Togonal predstavio kao neovisnog pravnika.

Gliha branio ACTA-u, ZAMP i Josipovića

No, zanimljivo je kako je voditelj Togonal propustio reći da Gliha dijeli katedru s Tatjanom Josipović, inače suprugom Ive Josipovića, na Pravnom fakultetu. Dijelu javnosti profesori Gliha i Josipović postali su poznati kada je otkriveno da je ispit iz Građanskog prava 2 na zagrebačkom Pravnom fakultetu polaže jako mali broj studenata. Tako je u lipnju prošle godine od 122 studenta treće godine, prolaznu ocjenu kod Glihe i Josipović dobilo samo njih desetero.

Zanimljivo je da je Gliha sinoć branio ACTA-u gotovo na isti način kao što radi predsjednik Ivo Josipović, a s obzirom da je u emisiji Otvoreno bio sugovornik Indexa Đorđe Obradović, Gliha se pokazao i kao revni branitelja ZAMP-a te lika i djela predsjednika Josipovića.

Osnivač ZAMP-a

Naglasimo kako je današnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović jedan od tvoraca Zakona o autorskom i srodnim pravima i najzaslužniji za njegovo prihvaćanje u Hrvatskom saboru te je naposljetku i osnivač ZAMP-a. Josipović se nedavno istaknuo kao zagovornik ACTA-e.

Status: Banana republika
Lokacija: Pantovčak
Opseg: Bijeda novinarstva
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: