itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Poručio da su svi Hrvati primitivci

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Emisija HTV-a "In medias res" u ponedjeljak navečer mnoge u Hrvatskoj je konsternirala. Glavna tema bio je aktualni sudski postupak u Beogradu koji ide za tim da se rehabilitira četnički vođa Draža Mihailović, ali umjesto da stručnjaci i upućeniji o tome pričaju, srbijanski povjesničar Jovan Pejin izravno nam je iz Beograda poručio da su svi Hrvati primitivci. I ne samo to. Poručio nam je da je više od tisuću katoličkih svećenika među ustašama činilo zločine, da je Vukovar bio srpski, da pogledamo dokud je išla Srbija, a dokud Hrvatska, da prisvajamo tuđe, da smo prisvojili „Tomislavovu krstionicu“ koja je talijanska, odnosno venecijanska iz 4. stoljeća, da četnici nisu činili nikakve zločine... A voditelj Petar Vlahov opravdao se, nakon zgražanja drugih sudionika, da je Pejin pozvan kao donedavni direktor Arhiva Srbije.

No da je Vlahov malo više čitao onda bi znao da je Pejin s tog mjesta smijenjen još 2002., nakon godine dana mandata na mjestu direktora Arhiva Srbije, i to zato što je za njegovog mandata iz Arhiva Srbije nestalo mnogo dokumenata. Na kraju sve s njime ispala najobičnija lakrdija. Kao što je i lakrdija za tu emisiju u goste zvati Damira Kajina iz IDS-a, koji kao da je dežurni gost za svaku emisiju povijesne tematike, kao da je dežurni antifašist, a zapravo priča priče koje nemaju veze s povijesnim činjenicama, primjerice o ustanku u Srbu 1941. godine.

Status: Banana republika
Lokacija: Zagreb
Opseg: Bijeda novinarstva
Podobnost: Pseudo-intelektualna elita
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: