itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu najavilo je podnošenje žalbe na rješenje optužnoga vijeća Županijskog suda u Zagrebu, kojim se odbacuje optužnica zagrebačkoga ŽDO podignute protiv Marija Crnjaka, Jurice Prskala, Josipa Sapunara i Zlatka Korpara, objavilo je danas popodne ŽDO na svojim mrežnim stranicama.

ŽDO smatra kako nije došlo do prekoračenja rokova za podizanje optužnice.

Optužnica protiv bivših čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) Maria Crnjaka, Jurice Prskala i Josipa Sapunara te bivšeg predsjednika uprave Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) Zlatka Korpara nije podnesena u zakonskom roku, utvrdilo je danas optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda i odbacilo optužnicu kojom se četvorica okrivljenika terete za malverzacije "teške" oko devet milijuna kuna u slučaju povezanom s aferom Fimi medijom.

Optužno vijeće Županijskog suda u predmetu protiv Vinka Mladinea tražilo je od tužiteljstva detljna pojašnjenja o odlukama vezanim za produljenja istrage, nakon čega je vratilo optužnicu na doradu zbog činjeničnih nadopuna.

Optužnica protiv Ivice Kirina tek treba doći na kontrolu Optužnog vijeća.

Ukoliko ovu odluku potvrdi i Vrhovni sud, kojemu se državno odvjetništvo može žaliti, to de facto znači da bi svi slučajevi proizašli iz osnovnog predmeta Fimi-Media mogli pasti u vodu.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: