itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Milanović: 'Kriza je"

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Milanović: 'Kriza je, plaće u javnom sekoru su prevelike! Ovo moramo doživjeti kao izvanredno stanje'

Premijer Zoran Milanović potvrdio je gostujući u HRT-ovoj Temi dana kako će idući ponedjeljak Vlada donijeti odluku o tehničkom rebalansu proračuna, odnosno da će doći do raspodjele novca među ministarstvima i to zbog podbačaja na masi plaća zaposlenih u javnom sektoru.

Podbacili smo na masi plaća. Planirali smo potrošiti skoro 2 milijarde kuna manje na plaće u javnom sektoru. Nismo uspjeli. Ali ostat ćemo unutar fiskalnih pravila i smanjiti ukupan deficit s 15 milijardi iz prošle godine na malo više od 10 milijardi ove godine. Proračun ima milijun stavki i teško je to sve u kunu pratiti – rekao je Milanović.

Razlog za rebalans proračuna je, kako je pojasnio, što već petu godinu Hrvatska stvara manje nego što troši država. Moramo pogledati istini u oči i moramo vidjeti što smo propustili kao Vlada – pojasnio je Milanović.

====

Vesna Pusić: Veleposlanstvom u Kataru dobivamo šansu za puno veći uspjeh

Hrvatska je otvorila veleposlanstvo u Kataru. U ovoj arapskoj državi nalazi se jako hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Ivom Josipovićem te ministrima Radimirom Čačićem i Vesnom Kusić.

==

Veleposlanstvo u Kataru će služiti za uhljebljivanje nesposobnog partijskog kadra na teret poreznih obveznika.

Ne imati "kuću" tamo je idiotizam. Trebali smo to otvoriti već prije 10 godina. Ali nema više, Sanaderova ganga odjebala emira jer valjda nije htio provizije i mito dijeliti. Sumnjam da će ga sada ovi obraditi da uloži pinku

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|
Link|

0 comments: