itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Dnevno.hr - Pravne radnje u 43 parnična i ovršna postupka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Stečajni upravitelj bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr objavio je izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem se navodi kako taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja jer na računu ima samo 477 kuna, ali ističe i da se uredno “poduzimaju pravne radnje” vezane uz čak 43 parnična i ovršna postupka koji su u tijeku ili u prekidu.

U izvješću stečajnog upravitelja navode se i sudski postupci pokrenuti na temelju tužbi pojedinaca i institucija protiv nakladnika tog portala radi naknade štete zbog objavljenih tekstova među kojima su i tužbe bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, čelnika Mosta Bože Petrova, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i bivšeg SDP-ova ministra Mihaela Zmajlovića.

Navode se i sporovi protiv Portala dnevno d.o.o. koje su pokrenuli i predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić, novinarka Mila Horvat, nedavno preminuli zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza medije Marijan Hanžeković. U izvješću se navode i javne ustanove koje su pokrenule postupke protiv Portala dnevno d.o.o. među kojima su i Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski audiovizualni centar, ali i Klinika za psihijatriju Vrapče, udruga B.a.b.e, i izdavačka kuća Hanza media.

Isplatu od bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr traže i Hrvatska radiotelevizija (HRT), Hrvatski telekom (HT), Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), ali i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.


U izvješću se navodi i da nema radnika koji su nastavili s radom te se ističe i kako stečajno potraživanje Portala dnevno d.o.o čine samo potraživanje prema Tisku d.d. u sklopu koncerna Agrokor od 248.751 kuna te se ''očekuje očitovanje izvanredne uprave o slijedu namirenja potraživanja njihovih vjerovnika među kojima je i stečajni dužnik''.

Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

Marija Dekanić preuzela je portale Dnevno.hr, Geopolitika.news i Povijest.hr, dok je tiskano izdanje tjednika 7 Dnevno zadržao Ljubas preko tvrtke Eurocinik.



Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: