itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Prerezala žile jer joj je država došla oteti zemlju

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

U Okuju kod Velike Gorice jutros oko 9 sati 56-godišnja žena D.Š. žiletom si je prerezala žile jer nije htjela dopustiti da joj država izvlasti zemlju predviđenu za autocestu. Kada je krenuo postupak izvlaštenja koji su osiguravali policijski službenici jer je riječ o prisilnom postupku, revoltirana žena se odmaknula od policije i prerezala si žile.

Zbog izvlaštenja zemlje zbog izgradnje autoceste Zagreb – Sisak, često su negodovali i prosvjedovali stanovnici sela koja se nalaze na njezinoj trasi, no još nije bilo ovakvih incidenata koji su mogli kobno završiti.

– Šteficu sam upozoravao da će ostati bez zemlje jer su nedavno počeli postavljati nekakve kabele. Rekla mi je da to ne smiju jer još nije gotov sudski postupak – kazao je jedan od mještana Okuja koji je i sam imao problema zbog zemlje. Pri izvlaštenju zbog gradnje autoceste dobio je od države, tvrdi, samo 30 kuna po četvornom metru. Cijenu smatra smiješnom, ali na nju, kaže, nije se imao kome žaliti te je zemljište od tisuću kvadrata ipak prodao.

"Želim reći da smo mi kao stranka u postupku djelovali potpuno legalno. S vlasnicima zemljišta, među ostalim i tom gospođom, pokušali smo se nagoditi, ali bez uspjeha. Žena se žalila i slučaj je završio na sudu koji je nakon postupka donio presudu s utvrđenim iznosom za sporno zemljište. Mi smo presudu dobili, iznos smo platili i jutros smo zajedno s policijom i predstavnicima ureda državne uprave krenuli u postupak izvlaštenja, ali se onda dogodio taj tragičan slučaj", rekla je Alenka Dučić.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link

Link

0 comments: