itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ljubičić otišao na porodiljni dopust

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Mjesec dana prije isteka otkaznog roka u Zagrebačkom holdingu bivši predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić prijavio je 3. siječnja ove godine rodiljni dopust u HZZO-u. Ljubičić, koji je krajem prošle godine dobio sinove blizance, tako je zamrznuo svoj otkazni rok te će, kako je zatražio, do 17. svibnja ove godine, dana kad se održavaju lokalni izbori, biti na “porodiljnom”. Podsjetimo, Ljubičić je u kolovozu prošle godine smijenjen zbog afere u Zagrebačkim cestama, točnije zbog anonimnog pisma koje je bilo objavljeno na službenim web stranicama Holdinga protiv tada već bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Ljubičić je bio jedan od najvažnijih suradnika Milana Bandića.

Prema zakonu o rodiljnom i roditeljskim potporama, Ljubičić će tijekom rodiljnog dopusta od države primati iznos jednak prosječnoj plaći koju je u posljednjih šest mjeseci imao u Holdingu, a to je 22.000 kuna.

Status: Banana republika
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Ozakonjeno

Link