itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bandić pomogao Mesiću da "uhljebi" kćer

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na čelno je mjesto gradske tvrtke Terme Zagreb zaposlio kćer predsjednika Stjepana Mesića, Sašu.

Uz Sašu Mesić, koja je imenovana za predsjednicu Uprave te tvrtke, u Upravi je i Davor Havranek, suprug Jasmine Havranek, dekanice Agronomskog fakulteta. U postavljanju Mesićeve kćeri na tu zavidnu funkciju sudjelovao je, kako portal piše, i prijatelj predsjednika Mesića Tomislav Dragičević, koji je zajedno s Bandićem i osnovao tu gradsku tvrtku. Tvrtka je registrirana u lipnju prošle godine kao tvrtka za odmor, rekreaciju i zdravstveni turizam, a cijeli projekt koštao je 50 milijuna eura. O Mesićevoj kćeri doznalo se nakon što je Gradskim poglavarstvom počela kružiti priča o tome kako je Mesić za obnašanje svoje funkcije navodno tražila plaću od 25.000 kuna.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, Ladislav Prežigalo kaže da je Mesićeva bila izbor Ininih predstavnika u Skupštini društva Terme Zagreb, dok je Havraneka predložio Grad. Izabrani su prošle godine i sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, naglašava.

Status: Nepotizam
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

Link

0 comments: