itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Jambo: Neću više s HDZ-om, SDP je bolji

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Najbogatiji hrvatski političar Stipe Gabrić Jambo objavio je u današnjem Jutarnjem listu da napušta Sabor u kojem je zastupnik HSS-a. Neretvanski ''kralj mandarina'', koji se iz fotelje metkovskog gradonačelnika ne miče još od 1997. godine, javnosti pojašnjava da to čini jer nije zadovoljan koalicijom HSS-HDZ koja ništa nije učinila za taj kraj. Tako Jambo nakon dobrih godinu dana saborskog mandata uoči lokalnih izbora primjećuje da ta koalicijska suradnja nije pomogla metkovskom kraju i da se HDZ i Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora koji dolazi iz Metkovića, prema tom kraju ponašaju maćehinski.

Stipe Gabrić oprao je ruke od koalicije HSS-HDZ koja mu je dosad odgovarala, da bi još jednom obećao građanima Metkovića kako će im priskrbiti bolju budućnost. Zanimljivo je da građani nisu zamijetili da je u međuvremenu, od 1997. godine, njihov gradonačelnik u neprekinutom trajanju postao najbogatiji političar, a oni su i dalje među najsiromašnijim gradovima Hrvatske. Navodno ispitivanja rapoloženja birača pokazuju da sa svojom Nezavisnom listom ima najveću podršku, a da HDZ pada.

Jambo je prošle godine prijavio imovinsku karticu sa nekretninama vrijednim 30 milijuna kuna te jednako toliko vrijedno poduzeće ''Klada promet''. Osim toga, poduzetnik iz Metkovića prijavio je i pet milijuna eura ušteđevine svoje supruge Grozdane te 22 milijuna eura potraživanja. Nema sumnje da je jedan od njegovih razloga za razočaranje HDZ-om i taj što mu je jesenas skinut saborski imunitet zbog na traženje DORH-a koji protiv njega vodi istrage zbog zloporaba u gospodarskom poslovanju iz 2004. i protupravnih isplata oštećenima tijekom suše 2003.

Status: Na račun građana
Lokacija: Metković
Opseg: Milijunski
Podobnost: HSS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: