itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Odlučivala u predmetima muža, sina i zeta

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku, Vlasta Velicki, više je puta tijekom proteklih godina postupala u predmetima koji su se ticali njezina supruga, sina i zeta. To je, među ostalim, predmet kontrole koju na tom sudu upravo provodi Visoki trgovački sud.

Vlasta Velicki, kao uređujuća sutkinja, donosila je akte i odluke vezane uz tvrtke Werkos, Welling-Infotrade, Cati&Welling, IBL i IBL plus. U prve tri tvrtke predsjednik Uprave je Petar Velicki, a njegov zamjenik Nikola Velicki, suprug, odnosno sin predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku, Vlaste Velicki. U tvrtkama IBL i IBL plus, u kojima je također postupala, osnivač i zastupnik bio je njen, sad već bivši zet, Luka Šarić.

Predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku, Vlasta Velicki, kaže da ni na koji način nije mogla pogodovati svom suprugu, sinu ili zetu, jer se radilo samo o pitanjima iz sudskog registra.

No, zanimljivo je da su upravo ti predmeti bili rješavani istog ili sljedećeg dana, dok je u slučajevima nekih drugih tvrtki zakonski rok od 15 dana bio probijen i za više od dva mjeseca.

Iako je točno da se radilo o izvanparničnom postupku, ona ipak u tome nije mogla sudjelovati jer u članku 20. Zakona o sudskom registru stoji kako se na ona pitanja koja nisu uređene pravilima izvanparničnog postupka primjenjuje Zakon o parničnom postupku.

Status: Nepotizam
Lokacija: Osijek
Opseg: Pravosuđe
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link

0 comments: