itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Krah projekta Milan

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Takav položaj SDP-a u Zagrebu uzrokovala je, naravno, dirigirana frakcija Milana Bandića. Politički, njena je osnovna svrha bila da reprezentativnu stranačku populaciju odvoji od upravljačkih funkcija u gradu. Prepuštene su umjesto toga ljudima kadroviranim po zavičajnoj ili personalnoj liniji, pa su imenovani razni bizarni likovi - muljatori postali su šefovi u gradskim službama, gdje su im se pridružili razni propali desničari, pripadnici obavještajnog podzemlja i slična fauna hrvatskog političkog Međuzemlja. Tu političku uslugu Milan Bandić pružao je Ivi Sanaderu kako bi se neutralizirao gubitak glavnog grada za HDZ, a premijer mu je zauzvrat osiguravao podršku ministarstava prilikom realizacije nekretninskih dealova.

HDZ se riješio Sanadera, te započeo sveobuhvatnu čistku njegovih ljudi. Odstranjeni su iz rukovodstava, a funkcionere javnih poduzeća koji su servisirali paralelnu, “kabinetsku” korupcijsku liniju, policija jednog po jednog trpa u zatvor. Neki su preokrenuli kaput - nitko nije tako zdušno pomagao novoj šefici kao bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček. Prevrat i osujećeni partijski udar bili su popraćeni silnim publicitetom, što je donijelo popularnost vladi Jadranke Kosor.

SDP se riješio Bandića te priprema sveobuhvatnu čistku njegovih ljudi što su zagrebačku poslovnu scenu pretvorili u kloaku, u koju su uronjeni funkcioneri, advokati, poslovnjaci, neki crkveni ljudi, praktično cijelo gradsko visoko društvo, koje se u doba jeftinih kredita okupilo pod Milanovim šestinskim kišobranom.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijarde
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: