itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Vukovarski gradonačelnik otkrio kriminal

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo na današnjoj je tiskovnoj konferenciji izjavio da su nadzorom poslovanja gospodarske zone i revizijom poslovanja utvrđena štetna postupanja i odluke koje upućuju na kriminalno ponašanje bivšeg direktora Dražena Čovića i sudionika u donošenju tih odluka - predsjednika NO-a Mirka Ćavare i članice skupštine i bivše gradonačelnice Zdenke Buljan.

Sabo je prošli tjedan općinskom državnom odvjetništvu kazneno prijavio bivšeg člana uprave i direktora te zone Čovića, predsjednika Nadzornog odbora Ćavaru i članicu skupštine bivšu gradonačelnicu Zdenku Buljan.

Novinarima nije predočio cjelovitu kaznenu prijavu zbog, kako je obrazložio, službene istrage, već samo izvadak iz nje. Po tom izvatku Čović, Ćavara i Buljan osumnjičeni su za zlouporabu službenog položaja i ovlasti, nesavjesno gospodarsko poslovanje te za štetne poslovne ugovore. Među ostalim, navodi se sklapanje poslovnih ugovora o prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni, koje je, kako se navodi, prodano za 381.891 kunu, a vrijedi gotovo 21 milijun kuna.

Postupci koje sam pokrenuo u skladu su s ovlastima gradonačelnika i nisu revanšizam stranci koja je bila na vlasti, kazao je Sabo, dodavši kako je kaznenu prijavu proslijedio i USKOK-u.

"Parcelu površine 51.000 četvornih metara u Gospodarskoj zoni Vukovarci su prodali za jedan euro tvrtki M San čija je osnovna djelatnost distribucija računalnog hardvera, softvera i potrošačke elektronike."


Status: Ukradeno
Lokacija: Vukovar
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju pljenidbe

Link

Link

0 comments: